OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Πραγματοποιήθηκε  την   Κυριακή   16 – 2 – 2014   και  ώρα  11 πρωινή, η ετήσια Γενική Συνέλευση των Αντιπρόσωπων της  Ομοσπονδίας  Ε.Β.Ε.Σ. νομού Μεσσηνίας σύμφωνα με την υπ΄ αρ,  5858  από  26-1-2014  πρόσκληση  που τους  εστάλει.

         Η  Γραμματεία  παρουσίασε  στον  πρόεδρο  της  Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρο   Μπαζίγο,    την    κατάσταση     παρουσίας    που    έχουν υπογράψει οι  αντιπρόσωποι και υπάρχει  η  απαιτούμενη  απαρτία   των μελών για την Β΄  Γενική Συνέλευση    σύμφωνα   με   το άρθρο 12, παράγραφο  4   του Καταστατικού της Ομοσπονδίας μας, για να ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση.

        Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε τους αντιπροσώπους να εκλέξουν  πρώτα το προεδρείο της Γ.Σ.

        Οι αντιπρόσωποι  εξέλεξαν  ομόφωνα  για το προεδρείο  της Γενικής  Συνέλευσης, τα προτεινόμενα μέλη τους  εξής συναδέλφους:        

             1.  Πρόεδρος :              Καπερώνης         Γεώργιος                                       

            2.  Γραμματέας:            Βασιλόπουλος     Αθανάσιος  

            3.   Ψηφοδέλτης:           Αλεξόπουλος       Βασίλειος                                           

        Όταν πήγε στην θέση του το προεδρείο, ο πρόεδρος της Γ.Σ. κ. Καπερώνης Γεώργιος έχοντας μπροστά του την κατάσταση παρουσίας των αντιπροσώπων για την  Γενική  Συνέλευση και έχοντας απαρτία, κάλεσε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεόδωρο Μπαζίγο, να κάνει τον Διοικητικό  Απολογισμό του Δ.Σ. για το έτος του 2013 και εν συνεχεία τον οικονομικό απολογισμό  καθώς και τον προϋπολογισμό για το 2014, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε λέγοντας ότι υπάρχει ένα σχετικό πρόβλημα και επειδή πρέπει να φύγει ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Χρονόπουλος Χρόνης για κάποια επείγουσα ανειλημμένη εργασία που έχει.

        Θα μας διαβάσει πρώτα τα οικονομικά δεδομένα του ελέγχου και της εκθέσεως που έκαναν τα μέλη της Ε.Ε. για τα πεπραγμένα του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και κατόπιν θα κάνετε τις τυχόν ερωτήσεις που έχετε.

          Ανέφερε ότι μαζί με την  ατομική πρόσκληση  που σας είχαμε στείλει για την Γ.Σ. σας είχαμε εσωκλείσει  και την απολογιστική οικονομική κατάσταση του ελέγχου των ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ της Ομοσπονδίας για το  2013, που είχε κάνει η Ελεγκτική επιτροπή.  

         Ο πρόεδρος της Γ.Σ. έδωσε τον λόγω στον πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής να διαβάσει στους αντιπροσώπους τα οικονομικά δεδομένα της Ομοσπονδίας που συνέταξαν.

         Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Ε.Ε. κ.  Χρόνης Χρονόπουλος, διάβασε μέσα από το βιβλίο της Ελεγκτικής Επιτροπής, το πόρισμα της εκθέσεως του οικονομικού έλεγχου που έκαναν αναλυτικά  σε όλα  τα παραστατικά τιμολόγια και αποδείξεις των εσόδων και εξόδων του βιβλίου Ταμείου, καθώς και στα λοιπά στοιχεία των οικονομικών και διοικητικών πεπραγμένων από  1-1-2013  μέχρι στις 31-1-2013.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

        Καταλήγοντας ανέφερε ότι το ταμειακό υπόλοιπο της Ομοσπονδίας ήταν της τάξεως  των 30.458, ευρώ και 19 λεπτά και τα χρήματα αυτά βρέθηκαν ακριβώς μέσα στο βιβλιάριο καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας που είναι στο όνομα της Ομοσπονδίας  και  για  οποιαδήποτε   ανάληψη  η  κατάθεση  ποσού απαιτείται οι υπογραφές του Προέδρου, του Ταμία και του Γενικού Γραμματέα. Αντίγραφο της εκθέσεως αυτής το κατέθεσε στο προεδρείο της Γ.Σ. για να περαστεί στα πρακτικά της Γ.Σ.

         Ήταν τόσο κατατοπιστική η έκθεση της Ε.Ε. που αρκετά μέλη επαίνεσαν για το οικονομικό αποτέλεσμα που είναι αξιέπαινη  η προσπάθεια του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που με σωφροσύνη διαχειρίστηκε το κομμάτι αυτό.

          Μάλιστα ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι η οικονομική διαχείριση και από αυτά που διάβασε ο πρόεδρος της Ε.Ε. είναι πράγματι αξιέπαινη, να φανταστείτε ότι οι περισσότερες Ομοσπονδίες της πατρίδος μας καθώς και οι κλαδικές μας όπως και η δική μας των Αθηνών είναι μείον και βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας για να τις διατηρήσουμε και αυτό το είπαν και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. μας για τις δικές τους κλαδικές Ομοσπονδίες και μερικές έχουν κλείσει.

          Μετά τον οικονομικό απολογισμό ο πρόεδρος έδωσε τον λόγω στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να κάνει και τον Διοικητικό απολογισμό για το 2013, καθώς και τον προϋπολογισμό για το 2014.

           Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  αναφέρθηκε στον Διοικητικό Απολογισμό για το έργο που επιτέλεσε τον περασμένο χρόνο το Δ.Σ, λέγοντας ότι στο διάστημα αυτό το έργο της Ομοσπονδίας είναι αρκετά μεγάλο και σημαντικό για μία επαρχιακή Ομοσπονδία.

          Σήμερα ο Ελληνικός λαός περνάει πολύ δύσκολες οικονομικές στιγμές και φυσικά και ο επαγγελματικός κόσμος βρίσκετε στα χειρότερα του και μείς σαν οργάνωση προσπαθούμε και αγωνιζόμεθα να πείσουμε τα αρμόδια υπουργεία  για τα δίκαια των προβλημάτων μας, αλλά εις μάτην πέφτουμε ΄΄εις ώτα μη ακουόντων΄΄ Ένας από τους κυριότερους λόγους που καθημερινώς κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις διάφορες φοροεισπρακτικές υποχρεώσεις τους, ενώ  παράλληλα τρέχουν συνεχώς τα διάφορα λειτουργικά τους έξοδα λόγο της οικονομικής κρίσεως που το καταναλωτικό κοινό δεν έχει την δυνατότητα να ψωνίσει  όπως πρώτα.

        Μπροστά στα μεγάλα και ποικίλα αυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός μέσα σε αυτή την κρίση,  όλο και  περισσότεροι  επαγγελματίες περνούν δύσκολες οικονομικές στιγμές και αυτό το έχουμε διαπιστώσει όλοι, από την μείωση των μισθών και συντάξεων, την συνεχή αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες, που διαπιστώνουμε καθημερινά ότι ο τζίρος στην αγορά συνεχώς μειώνεται, ενώ τα  χρέη  προς τρίτους συνεχώς αυξάνονται και διαρκώς μεγαλώνουν, φέρνοντας τους  σε πλήρη απόγνωση!

          Ας το προσέξει ιδιαίτερα ο κ.  Πρωθυπουργός που έχει σπουδάσει τις οικονομικές επιστήμες αυτό το ιδιάζων θέμα. Διότι δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν οι φωστήρες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που πολιτεύονται ως  μαθητευόμενοι μάγοι με τα ασύμμετρα μέτρα είσπραξης που παίρνουν, οδηγούν  την μικρομεσαία  τάξη και τον Ελληνικό λαό στην κόλαση του Δάντη, τους οδηγούν στην ανεργία και στον αφανισμό!

         Δεν καταλαβαίνουν ότι για να επιζήσει αυτός που κλείνει την επιχείρηση του για να μην αυξάνονται τα έξοδά του, για να ζήσει την οικογένεια του θα κάνει κάθε είδους φοροδιαφυγή;

          Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή την τακτική  αναστατώνουν την αγορά  με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που θα κάνουν στους συνεπείς συναδέλφους τους που έχουν επαγγελματική στέγη;

         Δεν καταλαβαίνουν ότι αναγκαστικά  θα επιφέρουν και στο υγειές εμπόριο την αρρώστια της φοροδιαφυγής για να μπορέσουν και αυτοί να ανταπεξέλθουν στις πάγιες υποχρεώσεις τους;

         Δεν καταλαβαίνουν ότι δημιουργείτε με αυτά τα άλόγιστα μέτρα ένας φαύλος κύκλος στην αγορά με την παραοικονομία;

        Δυστυχώς τα  τελευταία  2-3 χρόνια ζεί η Πατρίδα μας ένα δράμα, με την απειλή των διαφόρων μνημονίων των δανειστών μας, μας πηγαίνουν σε κατακόρυφη πτώχευση των Ελλήνων και του Ελληνικού κράτους και η Ελληνική κυβέρνηση μη μπορώντας να κάνει αλλιώς (όπως μας λένε!), σκύβουν το κεφάλι και ψηφίζουν (ότι τους λένε!). Όλοι είμαστε παγωμένοι που το πάνε οι Σωτήρες μας, μέχρι που θα φτάσουν;

           Και το ερώτημα είναι, θα υποκύψει τελικά μέχρι τέλους ο Ελληνικός λαός και δεν θα αντισταθεί σε αυτά τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα που συνεχώς του υποβάλουν;

          Δεν θα πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, τα Επιμελητήρια, πριν είναι πολύ αργά να δούν πιο ουσιαστικά το δράμα που παίζεται εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να αντιδράσουμε με πιο δραστικά μέτρα,  που να κλονίσει την κυβερνητική  και μνημονιακή πολιτική και να πάρει πίσω όλα τα δυσβάστακτα αυτά νέα φορολογικά μέτρα,   από το να στέλνουμε συνεχώς χαρτοπόλεμο εγγράφων  που δεν τα λαμβάνουν υπόψη;

           Πάντως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και εκεί όλοι προσδοκούμε  στην  ανάκαμψη  της  Εθνικής  μας  οικονομίας  και η ανάπτυξη που ζητάμε περνά μόνο μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που μπορεί να γίνει  και να φέρει νέες θέσεις εργασίας.

            Για όλα αυτά τα φορολογικά μέτρα που συνεχώς αυξάνονται  και για να σταματήσει ο καταιγισμός των  άδικων αυτών φόρων, στείλαμε  έγγραφα  εντόνου  διαμαρτυρίας  προς    τους  αρμοδίους υπουργούς, Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανάπτυξης και Τροφίμων Απασχόλησης,  Κοινωνικής προστασίας και Δημόσιας Τάξης.

            Επίσης στα Ασφαλιστικά ταμεία και στους Δημόσιους οργανισμούς ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) – ΙΚΑ – Δ.Ο.Υ. Δήμους,Τράπεζες, για να συμψηφιστούν οι διάφορες  οφειλές που υπάρχουν και να δώσουν ουσιαστική  λύση  μέσα στην οικονομική συγκυρία  που ζούμε, για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το σύνολο των επιχειρήσεων γενικότερα.

           Τέλος στείλαμε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και την Ελληνική κυβέρνηση που δημοσιεύτηκε στον τοπικό μας τύπο, αναδεικνύοντας τα σοβαρότερα προβλήματα και να επιλυθούν κατά προτεραιότητα, αρχίζοντας από τον ασφαλιστικό μας οργανισμό τον ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ που οφείλει το 50% των ασφαλισμένων από 3 μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ και  εδώ πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί κάποια λύση,  μία χρυσή τομή για να επιβιώσουν οι χιλιάδες μικρομεσαίες αυτές επιχειρήσεις που ασφυκτιούν και καθημερινός κλείνουν, λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε για να σταματήσει η συνεχιζόμενη  καλπάζουσα ανεργία!

            Εάν θέλει το κράτος πραγματικά να εισπράξει τα χρήματα που του οφείλουν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες (και αυτό πολύ εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει ποίος έχει χρήματα και δεν πληρώνει) και για να βοηθηθούν και οι δύο πλευρές μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα που προτείνομε. Διότι σε διαφορετική περίπτωση  με το συνεχές κλείσιμο διακοπής εργασιών των καταστημάτων,  δημιουργούνται πολύ χειρότερα προβλήματα.

           1ον. Δεν θα εισπράξει το κράτος εύκολα τα οφειλόμενα   διότι ΄΄ ουκ λάβεις εκ τους μη  έχοντας!

          2ον. Κλείνοντας τα καταστήματα χάνονται πολλά περισσότερα   χρήματα, όχι μόνο από το κράτος που δεν θα εισπράττει ούτε φόρο, αλλά ούτε και ΦΠΑ, αλλά θα χάσει επί πλέον έσοδα και  η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, τα Ασφαλιστικά ταμεία, τα Δημοτικά τέλη, τα ενοίκια, οι απολυμένοι υπάλληλοι  και…το κυριότερο θα αυξηθεί η ανεργία και…  η παραοικονομία!

          Αγαπητοί συνάδελφοι, για όλους τους παραπάνω λόγους που σας ανέφερα, ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα από την κυβέρνηση.

        1ον.  Να γίνει  γενναία ρύθμιση των οφειλών προς τον  ΟΑΕΕ  πρώην – ΤΕΒΕ ακόμη και απαλλαγή των προστίμων, διότι έχουν αδικηθεί  κατάφορα που τους χρέωναν όλα αυτά τα χρόνια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άκουσον! άκουσον!  χωρίς να έχουν υγειονομική περίθαλψη λόγω χρέους! Λόγω της απαράδεκτης αυτής  τακτικής, θα πρέπει να  θεωρήσουν πάραυτα τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων εφόσον έτσι και αλλιώς τους χρεώνουν!  

        2ον. Οι οφειλόμενες εισφορές να παγώσουν για ένα χρόνο και να εξοφλούνται με μικρές μηνιαίες δώσεις των 50, 100, ευρώ μηνιαίως ανάλογα με το ύψος του χρέους και με τις δυνατότητες που έχει ο κάθε ασφαλισμένος.

        3ον.Ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα σε όλους τους ασφαλισμένους για να μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους  χωρίς  το άνχος του χρέους!

         4ον. Την απαλλαγή των άδικων μέτρων φορολόγησης των  επιχειρήσεων μικρού τζίρου, που φορολογούνται από το ένα ευρώ με 26%  και χωρίς να υπάρχει καθόλου αφορολόγητο πλαφόν.

          5ον.   Να σταματήσουν τα επί πλέον εξοντωτικά  φορολογικά χαράτσια στις επιχειρήσεις επί του τζίρου τους, του κλεισίματος των βιβλίων με την απειλή φορολογικού έλεγχου για τυχόν λάθει από  μικροπαραλείψεις  που άθελα τους  θα έχουν.

         6ον. Να  γίνει νέα ρύθμιση και παράταση ενός έτους  για όλα τα πυρόπληκτα δάνεια που  έχουν η μη, την εγγύηση του Δημοσίου.

         7ον. Επίσης ζητήσαμε να γίνουν ανάλογες ρυθμίσεις στο ΙΚΑ και στην Εφορία, για να μπορέσει να εισπράξει το Δημόσιο τα οφειλόμενα και για να μπορέσουν να κρατηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις,  διότι πνίγονται με όλα αυτά τα φορολογικά βάρη και των διαφόρων ειδών χαράτσια, που μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση τους καθιστά αιχμάλωτους και βαδίζουν ολοταχώς προς την οδό του οριστικού κλεισίματος και της ανεργίας! 

          Αγαπητοί συνάδελφοι.

          Για όλους αυτούς τους παραπάνω  λόγους, κάναμε 2 καταλήψεις στα εδώ γραφεία του ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ), αλλά δυστυχώς με πολύ  μικρή  συμμετοχή   μελών  μας  και  μάλιστα  απουσίαζαν  και στελέχη που είχαν μεγάλο πρόβλημα με το ΤΕΒΕ.

         Συμπαρασταθήκαμε στις απεργίες των ΤΑΞΙ και των πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ με σχετικές ανακοινώσεις μας και σε όποια άλλα σωματεία είχαν κάποιο πρόβλημα με τις δημόσιες υπηρεσίες και μας είχαν ενημερώσει. Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις μας δημοσιεύτηκαν και στον τοπικό μας τύπο και τα έδειξαν και τα τοπικά κανάλια.

           Στείλαμε εκπροσώπους μας σε διάφορες επιτροπές των Δήμων νομού Μεσσηνίας. Στήν Επιτροπής Παιδείας, επιτροπή υπαιθρίου και στάσιμου εμπορίου, επιτροπή εργασίας, επιτροπή διαβούλευσης, επιτροπή ποιότητας ζωής, στην  τοπική επιτροπή ΙΚΑ Καλαμάτας, στην ΕΤΑΠ νομού Μεσσηνίας του Επιμελητηρίου κ.λ.π.

           Αυτή την στιγμή η  Ομοσπονδία έχει 20 ενεργά Σωματεία, διότι πλέον τα Σωματεία έχουν κάποιο σκοπό και μπορούν να επιμορφώσουν τα μέλη τους στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, τόσο για τους ιδίους τους επιχειρηματίες όσο και για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους, με την ΄΄ΔΙΑ  ΒΙΟΥ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ΄΄ για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στον αθέμιτο ανταγωνισμό της παγκόσμιας πλέον αγοράς για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους.

          Το έτος που μας πέρασε τα σωματεία μας έκαναν 13 προγράμματα  με τους εργαζομένους τους μέσω του ΟΑΕΔ με τα προγράμματα του ΛΑΕΚ 1-25, που εκτός της κατάρτισης θα πάρουν  και  την ανάλογη πιστοποίηση  παρακολούθησης του Σεμιναρίου που έκαναν και ένα χρηματικό ποσόν, όπως παίρνουν και τα  Σωματεία που κάνουν αυτά τα προγράμματα.

          Επίσης έχουμε προχωρήσει με αρκετά σωματεία τις διαβουλεύσεις που χρειάζονται για την υλοποίηση  αυτών των προγραμμάτων της επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού μέσα στο Εθνικό στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς του ΕΣΠΑ 2007-2013, που συνεργάζονται τα σωματεία μας μέσω των 2 ΚΕΚ και μαζί με το  Επιμελητήριο που τώρα έχει πιστοποιημένο ΚΕΚ και μπορεί να κάνει παντός είδους προγράμματα επιμόρφωσης σε επαγγελματίες και εργαζομένους.

        Έχουμε στείλει σχετικό έγγραφο ενημέρωσης στα σωματεία μας  και θα δούμε στο επόμενο διάστημα πως θα γίνονται τα κάθε είδους αυτά σεμινάρια.

          Και αυτά τα προγράμματα  κοντεύουν να τελειώσουν και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες θα πάρουν ένα σεβαστό ποσό οι ίδιοι και ανάλογα με τους εργαζόμενους που έχουν εντάξει στο πρόγραμμα θα επωφεληθούν και από αυτούς τα ανάλογα με ποσά που τους αντιστοιχούν, όπως και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους που είναι και γι αυτούς επιδοτούμενο το πρόγραμμα με 5 ευρώ ανά ώρα εκπαίδευσης. Θα πρέπει όμως να προσέξουν οι επιχειρηματίες διότι τα χρήματα που θα μπαίνουν από την ΕΙΕΑΔ στο βιβλιάριο καταθέσεως τους, είναι πολύ περισσότερα από ότι δικαιούνται και θα πρέπει να τα επιστρέψουν στα ΚΕΚ σύμφωνα με τις οδηγίες που τους έχουν στείλει.

        Το κυριότερο όμως είναι ότι από την πιστοποίηση του προγράμματος αυτού που  θα πάρουν, θα μπορούν να επιδοτηθούν κατά προτεραιότητα σε ανάλογα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

       Γενικά ο χρόνος που μας πέρασε ήταν ένας χρόνος, έντονης δραστηριότητας προς πολλές κατευθύνσεις.

        Τελειώνοντας ο πρόεδρος  γύρω από τον Διοικητικό απολογισμό και το επιτελούμενο έργο του Δ.Σ. της  Ομοσπονδίας για το 2013, αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό. του 2014 και  ανέλυσε τα διάφορα έσοδα και έξοδα, που πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιηθούν στο νέο αυτό έτος με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αφού πάρθηκε απόφαση μέσα στο Δ.Σ. φέτος να βγούμε με ακόμη καλλίτερο κοινωνικό πρόσωπο και να βοηθήσουμε κατά το μέτρο του δυνατού, διάφορες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ανθρώπων και σωματείων που χρειάζονται κάποια βοήθεια.

        Σε αυτό θα μας βοηθήσει το μέλος του Δ.Σ. των Δημοσίων σχέσεων και Αντιδήμαρχος κ. Βασιλόπουλος Αθανάσιος, που γνωρίζει καλλίτερα λόγω της θεσεώς του ως Αντιδήμαρχος στα κοινωνικά δρώμενα  της πόλη μας, ποίες ομάδες έχουν άμεση ανάγκη στήριξης και χρειάζονται και την δική μας  συμπαράσταση για να βοηθήσουμε το κατά δύναμη στο έργο του θα μπορούμε να μεταφέρουμε κάποιο ποσό από το ένα κονδύλι σε άλλο, που δεν έχει απορροφηθεί.

          Επίσης αποφασίσαμε να αυξήσουμε τα κονδύλια και να βγάλουμε προς τα έξω τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πιο έντονα μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, που θα είναι η ώρα του Επαγγελματία για να δίνουμε διάφορες λύσεις και ενημερώνοντας τους συναδέλφους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα μας τα λένε για να τους βοηθήσουμε.

          Σε αυτά τα κοινωνικά  θέματα  θα αναφερθεί ο κ. Βασιλόπουλος, που είναι ο υπεύθυνος αυτών των θεμάτων.

         Επίσης ξεκαθαρίσαμε το θέμα της στεγάσεως της Ομοσπονδίας και των σωματείων της με το Επιμελητήριο στην σύσκεψη που είχαμε  με μέλη της Δ.Ε. και τους προέδρους που στεγάζουν τα σωματεία τους στο κτίριο αυτό, στην απειλή ότι θα μας διώξουν από το κτίριο, όπως μας ειπώθηκε μέσα στο Δ.Σ. από  μέλος  μας  και  μέλος  της  Διοικούσας  επιτροπής του Επιμελητηρίου και σε αυτό το θέμα θα σας μιλήσει ο εκπρόσωπος μας στην ΕΤΑΠ και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ο κ. Καπερώνης.

         Μετά τα όσα ελέγχτηκαν από τον πρόεδρο γύρω από τον  Διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του 2013, καθώς και τον προϋπολογισμό του 2014 για τα πεπραγμένα του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της Γ.Σ. κ. Καπερώνης παίρνοντας τον λόγω είπε ότι η Ομοσπονδία πράγματι εργάζεται, αλλά τα σωματεία από ότι φαίνεται σήμερα αδρανούν και χρειάζεται φαίνετε ενημέρωση γι αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να τους ενημερώνουμε πιο τακτικά και μέσω της τηλεοράσεως που ήταν πρόταση του κ. Βασιλόπουλου και την αποδεχτήκαμε μέσα στο Δ.Σ.

          Επίσης για την στέγαση της Ομοσπονδίας και των σωματείων  όπως σας ανέφερε ο πρόεδρος, δεν έγινε καλή διατύπωση από μέλος μας και κακώς μας μετέφερε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ότι πήρε απόφαση η Διοικούσα Επιτροπή και θα μας στείλουν έγγραφο να μας βγάλουν από το κτίριο.

          Η Δ.Ε. δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση να μας βγάλουν από το κτίριο και ούτε είχε έρθει τέτοιο θέμα στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που μόνο αυτό παίρνει αποφάσεις. Στην σύσκεψη που είχαμε ξεκαθάρισε το θέμα και η αλήθεια είναι και ειπώθηκε ότι επειδή ολόκληρο το συγκρότημα της σχολής Παπαφλέσσα έχει εγκριθεί να μπεί σε  ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για να γίνει ένα πρότυπο Ευρωπαϊκό κέντρο περιβαλλοντολογίας για νέες τεχνολογικές ιδέες καθώς και της Μεσογειακής Γευσιγνωσίας.

         Παραβρέθηκα στην σύσκεψη ως μέλος της ΕΤΑΠ και μέλος του Επιμελητηρίου και εξηγήσαμε ότι επειδή οι σχολές Παπαφλέσσα που περιμένουμε την έγκριση για να αρχίσει το έργο θα κατεδαφιστούν τα υπάρχοντα κτίρια και η ΕΤΑΠ θα πρέπει να μετεφέρθη σε αυτό το κτίριο και θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και στο κτίριο αυτό γιατί χρειαζόμαστε πιστοποιημένες αίθουσες για να μπορούμε να κάνουμε τα διάφορα προγράμματα σύμφωνα με τον νόμο. Συζητήσαμε λοιπόν ότι οι δύο όροφοι θα στεγάσουν τις υπηρεσίες της ΕΤΑΠ και στον 3  όροφο θα στεγαστεί η Ομοσπονδία με όλα τα σωματεία της που δεν διαθέτουν γραφεία. 

         Διότι την Ομοσπονδία και τα σωματεία της τα χρειαζόμεθα διότι με αυτά κάνουμε τα διάφορα προγράμματα για να επιμορφώνουμε τα μέλη μας και να συντηρείται και η ΕΤΑΠ που έχει 16 υπαλλήλους, πάντως έχει εξασφαλιστεί η στέγαση των σωματείων καθώς και η Ομοσπονδία που υπάρχει και ειδικός όρος σε Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και της ΓΣΕΒΕΕ στην αγορά που έγινε όπως σας ανέφερε ο πρόεδρος και μας τα έδειξε μέσα στο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία που συζητήσαμε αυτό το θέμα.

          Κατόπιν τον λόγο πήρε ο κ. Βασιλόπουλος που αναφέρθηκε στο κοινωνικό κομμάτι του έργου της Ομοσπονδίας, που δόθηκαν  ορισμένα χρήματα σε κοινωνικές ευπαθείς ομάδες που χρήζουν την βοήθεια όλων μας, όπως ΄΄στο χαμόγελο του παιδιού΄΄ – ΄΄παιδικά χωριά SOS΄΄- ΄΄Ονήσιμος για αποφυλάκιση κρατουμένων΄΄ ΄΄επείγουσας εγχείρησης παιδιού συναδέλφου΄΄ και προσφάτως πήγα ως εκπρόσωπος του Δήμου στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και είμαστε ο πρώτος Δήμος που δώσαμε  δανεικό ένα μηχανοκίνητο αυτοκίνητο για τις ανάγκες που έχουν.

          Το φορτηγό αυτοκίνητο επειδή ήταν μισοάδειο, το γεμίσαμε με νερά και γάλατα με χρήματα της Ομοσπονδίας που κόστισαν περίπου 465 ευρώ. Για να μας ευχαριστήσει ο Δήμαρχος της Κεφαλλονιάς συγκάλεσε έκτατο Δ.Σ. και μας συνεχάρη για αυτή μας την πρωτοβουλία, εκτός των τροφίμων και για το μηχάνημα.

          Τις μεγαλύτερες ζημιές από τους σεισμούς τις έχει πάθει το Ληξούρι και προς τα εκεί πηγαίνει η μεγαλύτερη βοήθεια, που ομολογουμένως είναι πολύ μεγάλη. Από όλη την Ελλάδα συνδράμουν τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς ακόμη και από ομογενείς του εξωτερικού.  

         Κατόπιν  αυτού ο πρόεδρος της Γ.Σ.  ζήτησε από τα μέλη όσοι θέλουν να  ρωτήσουν κάτι και να τοποθετηθούν βάσει των όσο ειπώθηκαν, για να διευκρινιστούν απορίες που τυχόν  έχετε, γύρω από αυτά, που όλα αυτά τα οικονομικά στοιχεία σας έχουν σταλεί από το Δ.Σ. με την αρχική πρόσκληση και είχαν και την ομόφωνη έγκριση του Διοικητικού  συμβουλίου.

           Οι αντιπρόσωποι των Σωματείων τοποθετήθηκαν και είπαν τις απόψεις τους γύρω από τα πεπραγμένα γενικότερα  της Διοίκησης, οι κ.κ.  Βάγιας Νίκος γύρω από τους σεισμόπληκτους που και το σωματείο τους συνέδραμε σε αυτή την προσπάθεια βοηθείας στους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς, ο κ. Γιώργος Μπαρνασάς γύρω από τα σεμινάρια ΕΣΠΑ και λοιπά μέλη έκαναν διάφορες ερωτήσεις.

           Μετά τις τοποθετήσεις των μελών, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Μπαζίγος, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών στα όσα ειπώθηκαν και είπε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε  από την πόλη της Καλαμάτας για πιο συγκεκριμένες μορφής αγώνες διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα και να πάμε με πούλμαν στην Αθήνα έξω από την βουλή των Ελλήνων, όπως κάναμε ενωμένοι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την εποχή των καταστροφικών σεισμών του 1986,  που φτάσαμε αντιπροσωπεία μας και μέσα στην βουλή των Ελλήνων ζητώντας από τον τότε Πρωθυπουργό να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του, εξιστορώντας τα γεγονότα εκείνης της εποχής και έτσι πετύχαμε την ταχεία ανόρθωση της Καλαμάτας.

          Κατόπιν αυτών ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, κάλεσε τους παρόντες αντιπροσώπους που ήταν εγγεγραμμένοι, στην Κατάσταση Παρουσίας να ψηφίσουν  δια μυστικής ψηφοφορίας τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του 2013 καθώς και τον Προϋπολογισμό του 2014.

           Οι αντιπρόσωποι των Σωματείων ομόφωνα εψήφισαν τον Οικονομικό και Διοικητικό απολογισμό του 2013 καθώς και τον προϋπολογισμό του 2014.

           Τέλος μη έχοντος άλλου θέματος λήγει η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και το προεδρείο υπογράφει το παρόν πρόχειρο πρακτικό,  σήμερα ημέρα Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014   και ώρα 1 μμ. μαζί με 3 υπογραφές των  παρευρισκομένων αντιπροσώπων, σύμφωνα με το Καταστατικό άρθρο 13 παράγραφος 9, για την επικύρωση των διαπραξάντων στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

              Το  Προεδρείο  της   ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ               

 Πρόεδρος :              Καπερώνης       Γεώργιος                 

 

Γεν.Γραμματέας:     Βασιλόπουλος   Αθανάσιος

 

Ψηφολέκτης:            Αλεξόπουλος     Βασίλειος

          

Επί πλέον υπογράφουν τρία ακόμη μέλη    από τους  παρευρεθέντες  Αντιπρόσωπους στην Γ.Σ. σύμφωνα με το καταστατικό.

     1.    Κοτταρίδης          Χρήστος

     2.    Πραστέλλας          Σάββας

     3.    Μασουρίδης         Γεώργιος  

         

  Δια την επιβεβαίωση της  Γενικής Συνέλευσης στις 16-1-2014.                                                                                                 

Ο   Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Ε.Β.Ε.Σ. Νομού Μεσσηνίας

         Μπαζίγος  Θεόδωρος