Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε το περίπτερο της ΓΣΕΒΕΕ στο πρώτο τριήμερο της λειτουργίας του. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό αναλυτικά για τις δράσεις της ΓΣΕΒΕΕ, του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΣΕΒΕΕ, του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» και του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).

Το περίπτερο επισκέφθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, χθες Κυριακή ημέρα των εγκαινίων, οι Υπουργοί Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, ο Διοικητής του ΟΑΕΕ, κ. Δημήτρης Τσακίρης, ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ, κ. Δημήτρης Χριστοφορίδης καθώς και πολλοί Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων και Οργανισμών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς παρουσίασε στους Υπουργούς το έργο και τις δράσεις της ΓΣΕΒΕΕ και τη συμβολή της Συνομοσπονδίας με συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες στην προσπάθεια για τη διέξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της χώρας με επίκεντρο τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Ο κ. Καββαθάς παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της ΓΣΕΒΕΕ για συνέργειες μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα τα clusters «Δρόμοι του Κρασιού στην Αττική» & «Ολύμπου Χώρα», προϊόντα των οποίων φιλοξενούνται στο περίπτερο της ΓΣΕΒΕΕ.

Ακόμη, ο κ. Καββαθάς παρουσίασε τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) στο οποίο συμμετέχει ενεργά η ΓΣΕΒΕΕ και στο περίπτερό της υπάρχουν διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές οι οποίοι ενημερώνουν για τα οφέλη της διαμεσολάβησης και της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών.