Σήμερα ημέρα Κυριακή 12 του μηνός Φεβρουαρίου 2012 και περί ώρα 11 πρωινή,  προσήλθαν  οι πρόεδροι των Σωματείων μελών μας μαζί με μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων και των αντιπροσώπων τους, στην αίθουσα του παλαιού Επιμελητηρίου Χρ.Κουμάντου 6,  κατόπιν ατομικής προσκλήσεως που τους εστάλη, για την ετήσια Γενική Συνέλευση και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. 

Μετά το κόψιμο της πίτας με της ευλογίες της εκκλησίας από τον πατέρα Κωνσταντίνο Κοντούλη, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρος Μπαζίγος ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους, τον νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Αδαμόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Καλαμάτας  κ. Κώστα Αθανασόπουλο, τον  καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κων/νο Νιάρχο, τον νέο  πρόεδρο των συνταξιούχων ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ κ. Γεώργιο Λουκά και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του συλλόγου Μανιατών κ.κ. Γ. Τζανετάκη και Π. Μπαζίγο.               

Επίσης  μας έστειλαν επιστολές με τις ευχές τους και τα χρόνια πολλά για το κόψιμο της πίτας και της Γενικής μας συνέλευσης και  διαβάστηκαν οι λόγοι που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, και  ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

  Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρος Μπαζίγος ευχαρίστησε  όλους τους προέδρους, τους αντιπροσώπους και τα μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων που παρευρίσκονται στην σημερινή μας γιορτή και στην Γενική μας Συνέλευση, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πάντα δίνουν το παρών σε όλες της  εκδηλώσεις μας, και ευχήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, σε όλους τους παρευρεθέντες  και στις οικογένειες τους,  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και ευτυχία για την νέα χρονιά και όχι μόνο!

           Τα δώρα που θα κληρώσουμε είναι προσφορές  που με πολλή αγάπη μας τα προσέφεραν  ορισμένοι Σύλλογοι και επαγγελματίες  συνάδελφοί μας, που τους ευχαριστούμε  και είναι τα εξής:

            1ον. Ο Σύλλογος καταστηματαρχών Τροφίμων δια μέσου του αντιπροέδρου του κ. Παναγιώτη Μουργή, τα γνωστά πολυκαταστήματα τροφίμων ΄΄Καλαματιανά και φτηνά΄΄ Ένα σερβίτσιο πιάτων πολυτελείας πορσελάνης 20 τεμαχίων και μία ωραία τοστιέρα!

           2ον. Ο Σύλλογος Κουρέων Κομμωτών δια της προέδρου της κ. Βάσως Μακροπούλου μας έδωσε 2 τσάντες με διάφορα καλλυντικά για τα μαλλιά.              

           3ον. Ο Σύλλογος ωρολογοποιών Χρυσοχόων μας προσφέρει  μία ασημένια κορνίζα.

           4ον. Ο κ. Σταύρος Παπαχρήστος το γνωστό βιβλιοπωλείο και πρακτορείο εφημερίδων μας πρόσφερε ένα λεύκωμα της Αγίας Πετρούπολης. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία εις την νέα του θέση ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.                                                

           5ον. Ο Σύλλογος Μανιατών μας προσφέρει 3 βιβλία της Ιστορίας της Μάνης.

          Επίσης ευχαριστούμε και το Αρτοποιείο ΣΤΑΧΥ του κ. Ν. Λαγουδάκου για τα γλυκίσματα που μας προσέφερε.

          Και τέλος η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ έβαλε όλα τα υπόλοιπα  και την αγάπη της για την σημερινή μας γιορτή.

         

         Στην συνέχεια ο πρόεδρος κάλεσε τον νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Αδαμόπουλο να κληρώσει το 1ο  δώρο, που έπεσε στον κ. Γιαννακόπουλο Παναγιώτη.

           Το 2ο  δώρο το κλήρωσε ο  Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ.Κώστας Αθανασόπουλος, που έπεσε στον πρόεδρο των συνταξιούχων ΤΕΒΕ κ.Γεώργιο Λουκά.

          Το 3ο  δώρο κλήρωσε ο καθηγητής  Πανεπιστημίου κ. Κων/νος Νιάρχος, που έτυχε στον πάτερ Κων/νο Κοντούλη που μας έκανε την τιμή να έρθει, να κόψει την πίτα  της Ομοσπονδίας.

          Το 4ο  δώρο κλήρωσε ο πρόεδρος μανιατών κ. Γεώργιος Τζανετάκης που έπεσε στην πρόεδρο των Κουρέων – Κομμωτών κ.Βάσω Μακροπούλου.

          Το 5ο  δώρο κλήρωσε ο Δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Βασιλόπουλος και έπεσε στον κ. Τρουπάκη Γιάννη.

          Το 6ο δώρο κλήρωσε ο Αντιπρόεδρος  του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας   κ.Θεόδωρος  Μπομπόνης που έπεσε στον π. Γενικό Διευθυντή Περιφέρειας  Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη  Μπαζίγο.

          Το 7ο  δώρο κλήρωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΤΕΒΕ κ. Γεώργιος Λουκάς που έπεσε στον κ. Παπαδέα  Ηλία.

          Το 8ο δώρο κλήρωσε ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου κ.Παναγιώτης  Τζανετέας  που έπεσε στην κ. Θεοδωρακοπούλου  Γεωργία.

          Οι παραπάνω προσκεκλημένοι πρωτίστως πήραν  τον λόγο με την παράδοση των δώρων και ευχήθηκαν τα χρόνια πολλά στα συγκεντρωθέντα μέλη της Ομοσπονδίας.

          Μετά την αποχώρηση των επισήμων έγινε η Ετήσια Γενική Συνέλευση  της Ομοσπονδίας μας, παρουσία των αντιπροσώπων και προέδρων 15 Σωματείων μελών μας.

           Έχοντας απαρτία ο πρόεδρος   κάλεσε τα μέλη να εκλέξουν το προεδρείο της Γ.Σ. που εκλέγησαν οι  εξής:  Πρόεδρος  η  κ. Μακροπούλου Βάσω,  Αντ/δρος ο κ. Μασουρίδης  Γεώργιος, Γεν.Γραμματέας ο κ. Κουφός Ιωάννης  και ο κ.Μπαρνασάς Παναγιώτης  ψηφοδέλτης.                                                                

           Ο λόγος δόθηκε   στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεόδωρο Μπαζίγο ο οποίος  ανέπτυξε αναλυτικά τον Διοικητικό Απολογισμό για τις ενέργειες του Δ.Σ.             Ακολούθως παίρνοντας τον λόγο το μέλος της Ε.Ε. ο κ. Χρήστος Βρυώνης διάβασε μέσα από το βιβλίο της Ελεγκτικής Επιτροπής το πόρισμα του οικονομικού έλεγχου που έκαναν  μέσα από το ειδικό βιβλίο της τριμελής Ελεγκτικής Επιτροπής, με αναλυτικά τα πρακτικά της εκθέσεως που συνέταξαν μετά από τον Οικονομικό έλεγχο, που έκαναν σε όλα τα παραστατικά τιμολόγια και αποδείξεις των εσόδων

και εξόδων του βιβλίου Ταμείου, καθώς και στα λοιπά στοιχεία των οικονομικών και διοικητικών πεπραγμένων από 3-8-2011  μέχρι στις 31-12-2011.

            Εν συνεχεία  ο πρόεδρος αναφέρθηκε  και στον προϋπολογισμό του 2012, αναλύοντας τα διάφορα έσοδα και έξοδα που πιστεύουμε όπως είπε, ότι θα πραγματοποιηθούν στο νέο αυτό έτος με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αφήνοντας ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσό στο ταμείο της Ομοσπονδίας μας.

          Τέλος ζήτησε από τα μέλη να τοποθετηθούν πάνω στα πεπραγμένα της Διοικήσεως  και να εγκρίνουν τον Διοικητικό και οικονομικό απολογισμό 2011 καθώς και τον προϋπολογισμό του 2012.

         

           Κατόπιν όλων αυτών οι πρόεδροι και οι αντιπρόσωποι των Σωματείων, τοποθετήθηκαν και είπαν τις απόψεις τους γύρω από τα πεπραγμένα της Διοίκησης, ενδεικτικά ο κ. Παπαδέας Ηλίας με τον κ. Βάγια Νίκο αναφέρθηκαν γύρω από το χαράτσι της ΔΕΗ που δεν πρέπει να το πληρώσουμε καθώς και για τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

           Ο πρόεδρος και σε αυτά τα θέματα εισηγήθει θετικά και αναφέρθη ότι  τα είχαν φέρει οι συνάδελφοι και στο Δ.Σ. και σας διαβάζω το κείμενο και σας προτρέπω  να το υπογράψετε για να δείξουμε ότι ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά αυτά που τράβηξε από την Γερμανική κατοχή.  Στο τέλος τα μέλη της Γ.Σ.  δείχνοντας  την  εμπιστοσύνη τους προς το Δ.Σ. ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ τα πεπραγμένα του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού του έτους 2011 καθώς και τον προϋπολογισμό για το 2012.

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου