Στο πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Γενική Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2015, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας εκπροσώπησε ο έμπειρος συνάδελφος Γαλανάκης Δημήτριος.

Στο διήμερο αυτό, παρουσιάστηκαν απόψεις από ομιλητές πολλών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Σουηδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Δανία, Κροατία, Ρουμανία, Αγγλία, Πολωνία, Γερμανία, Ισπανία.

Αναφέρθηκαν σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις χώρες τους αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από Επιτροπές της Ε.Ε., ενώ παράλληλα παρουσίασαν προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών.

Ο συνάδελφος Γαλανάκης Δημήτριος στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, αλλά κυρίως για αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, που δεν υπάρχει στην ατζέντα σας και είναι λυπηρό. Μην ξεχνάμε ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή οι επιχειρήσεις με εργαζόμενους έως 9 άτομα αποτελούν περίπου το 80% των επιχειρήσεων στην Ε.Ε.».