Την Κυριακή 9 του μηνός Φεβρουαρίου 2014 και περί ώρα 11 πρωινή,  προσήλθαν  οι πρόεδροι των Σωματείων μελών μας μαζί με τους αντιπροσώπων τους, καθώς και οι επίσημοι προσκεκλημένοι στην αίθουσα του παλαιού Επιμελητηρίου Χρ. Κουμάντου 6 στην Καλαμάτα. Την Βασιλόπτα ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Κοντούλης.

        Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρος Μπαζίγος και ευχαρίστησε τους επίσημους Προσκεκλημένους, τους Προέδρους, τους Αντιπροσώπους και τα μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους στην σημερινή μας εορτή.

        Μετά τις ευχές ο πρόεδρος έκανε μία μικρή αναφορά για το έργο της Ομοσπονδίας που είναι αρκετά μεγάλο όπως είπε, διότι σήμερα ο Ελληνικός λαός περνάει πολύ δύσκολες οικονομικές στιγμές και φυσικά και ο επαγγελματικός κόσμος βρίσκετε στα χειρότερα του και εμείς προσπαθούμε και αγωνιζόμεθα να πείσουμε τα αρμόδια υπουργεία  για τα δίκαια των προβλημάτων μας, αλλά εις μάτην πέφτουμε εις ώτα μη ακουόντων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

         Το 2013  κάναμε 14 προγράμματα από τα 20 ενεργά Σωματεία μέλη – της Ομοσπονδίας. Αυτό το διάστημα υλοποιούνται 10 προγράμματα για τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους  που έχουν γραφτεί στα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας ΕΣΠΑ 2007-2013 μέσο του ΕΙΕΑΔ, με την συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή ένωση όπως έγινε γνωστό στην εκδήλωση.

        Οι επίσημοι προσκεκλημένοι τράβηξαν τους κλήρους και τυχεροί των δώρων ήσαν οι κ.κ: Θεόδωρος Καρούμπας, Γεώργιος Μπαρνασάς, Πόπη Φωτοπούλου, Ηλίας Μερκούρης, Μαρία Γκιαούρη. Τα καλλυντικά που κέρδισαν οι παραπάνω ήταν προσφορά του Σωματείου Κουρέων – Κομμωτών Ν.Μ. Δώρα από τα καταστήματα ‘Μουργή’ που κέρδισαν οι: πατήρ Κων/νος Κοντούλης, Χρήστος  Κοτταρίδης. Ο Γιώργος Καπερώνης πρόεδρος των Πρατηρίων Καυσίμων, ένα βιβλίο μαγειρικής προσφορά του Βιβλιοπωλείου Παπαχρήστου. Το ρολόι προσφορά του Συλλόγου Ωρολογοποιών έπεσε στον Σάββα Πραστέλλα του Συλλόγου Υδραυλικών.

           Ο κ. Δήμαρχος  ευχήθηκε τα Χρόνια πολλά  στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και στους επαγγελματίες γενικότερα, που περνούν δύσκολες καταστάσεις με τα συνεχή φορολογικά μέτρα από την γενικότερη κρίση που περνά η Πατρίδα μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

           Ο πρόεδρος των λογιστών ενημέρωσε τα μέλη για την ημερίδα που θα κάνει ο σύλλογός του στο Επιμελητήριο γύρω από τα νέα φορολογικά μέτρα και τέλος η κ. Ψηλάκη μίλησε για την Κυριακή Αργία, που θα πρέπει να την διαφυλάξουμε γιατί προσπαθούν να μας αλλοιώσουν τις παραδώσεις μας και να μας κάνουν είλωτες στην δουλειά μας χωρίς να υπάρχει κανένα ουσιαστικό κέρδος.

           Όσα καταστήματα άνοιξαν τις Κυριακές δεν έβγαλαν τα έξοδά τους και αν έκαναν κάποιο τζίρο, τις επόμενες μέρες Δευτέρα και Τρίτη δεν έκαναν σεφτέ.                                      

           Τελειώνοντας οι διάφορες ομιλίες έγινε μία διακοπή και τα μέλη του Δ.Σ. πρόσφεραν σε όλους τους παρευρισκομένους την πίτα και τα διάφορα αναψυκτικά και γλυκίσματα που ήταν προσφορά της Ομοσπονδίας.

Εκ των Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Ε.Β.Ε.Σ.

Καλαμάτας & Νομού Μεσσηνίας.