ΟΜΙΛΙΑ στο  Δ.Σ. της  ΓΣΕΒΕΕ στις 15-5-2016 από τον κ. Δημήτριο Γαλανάκη

Από τις 15/05/2016 η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας (μετά από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας) εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ από το συνάδελφο Δημήτρη Γαλανάκη.

galanakis-1Ο συνάδελφος στο πρώτο Δ.Σ. κατέθεσε προτάσεις και τοποθετήθηκε επί σημαντικών θεμάτων ως ακολούθως :galanakis-2

  1. Σχετικά με τον τρόπο διαμαρτυρίας και διεκδίκησης ζητημάτων, ο συνάδελφος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνεται πιο οργανωμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου 2016. Ειδάλλως θα πρέπει να βρούμε νέες μορφές αγώνα. Υπενθύμισε την πρόταση της Ομοσπονδίας μας στην 47η Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ περί ενεργής συμμετοχής σε αυτό των κλαδικών και τοπικών ομοσπονδιών.
  2. Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα με τα πυροδάνεια των επαγγελματιών στην Πελοπόννησο και στον νομό Ευβοίας, όπου λόγω της οικονομικής κρίσης και την κατακόρυφη πτώση του τζίρου που πλήττει τα τελευταία χρόνια τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, θεωρείται αδύνατη η αποπληρωμή του. Και ζήτησε την συνδρομή της ΓΣΕΒΕΕ για ευνοϊκή ρύθμιση.
  3. Σχετικά με το ασφαλιστικό και ιδιαίτερα για τους συναδέλφους που χρωστάνε στον ΟΑΕΕ, ενώ μέχρι πρότινος δεν είχαν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και εξαιτίας της αδυναμίας ανταπόκρισής τους δεν προσμετράτε το διάστημα των οφειλών στα συντάξιμα έτη, ο οργανισμός συνεχίζει να τους τα πιστώνει και να τα τοκίζει. Εδώ ανέφερε ότι εκκρεμεί δικαστική διένεξη συναδέλφου για το θέμα αυτό, η οποία θα εκδικαστεί τον Δεκέμβριο και ζήτησε από το Νομικό Τμήμα της ΓΣΕΒΕΕ να το παρακολουθήσει ενεργά, καθώς μια ευνοϊκή απόφαση θα αποτελέσει δεδικασμένο για όλους τους συναδέλφους.