Διαβάσαμε σε Αθηναικές και επαρχιακές εφημερίδες (ΤΑ ΝΕΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ κ.λ.π.) ότι μέσα στα σχέδια του μνημονίου που σας επιβάλει η τρόικα για  να προχωρήσετε στην απόλυση 11.000 υπαλλήλων, προτίθεστε  να κλείσετε και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού ( ΕΙΕΑΔ) που έχει προσωπικό 60 περίπου άτομα και που διαχειρίζεται διάφορα Κοινοτικά προγράμματα, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

        Θα πρέπει να αποβάλλεται έστω και ως απλή σκέψης την κατάργηση αυτού του φορέα, διότι καταδικάζεται ένα τεράστιο Κοινοτικό και συγχρόνως Κοινωνικό έργο που είναι μάλιστα στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης του. Ενός προγράμματος 200 εκατομμυρίων ευρώ, που συμμετέχουν και έχουν συνάψει συμβάσεις σε αυτό, 14.000 επιχειρήσεις με 100.000 χιλιάδες εργαζομένους που εργάζονται σε αυτές και με 500 εργοδοτικούς φορείς (Ομοσπονδίες, Σωματεία Επιμελητήρια κ.λ.π.) που όλος αυτός ο κόσμος ωφελούνται, εκτός προ πάντων της γνώσεως που παίρνουν από τα σεμινάρια πάνω στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που κάνουν, θα πάρουν και κάποιο οικονομικό όφελος στην περίοδο αυτή της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

            κκ. Υπουργοί ο μόνος κλάδος που μπορεί να υπάρξει ανάπτυξης και να σταματήσει η αιμορραγία της ανεργίας είναι η Ιδιωτική Πρωτοβουλία.

            Σταματήστε να παίζεται το μέλλον της Ελλάδος μη χτυπάτε άλλο τις επιχειρήσεις, αρκετούς κεφαλικούς φόρους τους έχετε επιβάλει, Φτάνει πιά! ΟΧΙ  και πάνω σε αυτά τα προγράμματα, διότι από τις γνώσεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις κρατούν τις θέσεις τους στις επιχειρήσεις που εργάζονται, αλλιώς θα έπαιρναν  και αυτοί τον δρόμο της ανεργίας!

            Εάν θέλετε θύματα του μνημονίου των υπαλλήλων, μπορείτε να τα βρείτε σε άλλες υπηρεσίες που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και συνωστίζονται στα γραφεία ανά την επικράτεια. ΔΗΜΟΙ –ΜΚΟ- ΔΕΚΟ κ.λ.π. που όλοι αυτοί οι οργανισμοί  έχουν κατανείμει τις εργασίες κατά τέτοιο τρόπο  στον κάθε υπάλληλο, που βγαίνουνε πάντα με ελλείμματα προσωπικού! για να μπορούν να προσλαμβάνουν με διάφορους τρόπους και άλλους υμετέρους κατά το δοκούν. Τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ έχουν  πλήρη τεχνογνωσία του προγράμματος και πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους. Μην πειραματίζεσθε σε άλλους ατραπούς που θα οδηγηθούμε στο αδιέξοδο! 

        Για την Ομοσπονδία Επαγγελματικών  –  Βιοτεχνικών  και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας.