Το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 47η Τακτική Γενική Συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας.

Σε αυτήν συμμετείχαν και οι τρείς εκλεγμένοι σύνεδροι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας κ.κ. Βασιλοπούλος Αθανάσιος, Καπερώνης Γεώργιος και Γαλανάκης Δημήτριος.

Κατά τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής του Συνεδρίου, οι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν με ουσιαστικές παρεμβάσεις και προτάσεις.

Ο Πρόεδρος Βασιλόπουλος Αθανάσιος στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τον ορυμαγδό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά όπως το φορολογικό, ασφαλιστικό, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την έλλειψη ρευστότητας.

Κάλεσε τις Τοπικές Ομοσπονδίες ανά την Ελλάδα, συγκροτημένα και με προτάσεις τεκμηριωμένες από τη ΓΣΕΒΕΕ, σε άσκηση πίεσης προς τους τοπικούς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και μη, προκειμένου να πάρουν θέση και να σταματήσει ο λαϊκισμός.

Ο Αντιπρόεδρος Καπερώνης Γεώργιος αναφέρθηκε στην έλλειψη ρευστότητας και στο ασταθές και επαχθές φορολογικό σύστημα που είναι αποτρεπτικό στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αλλά και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και πρότεινε την επιδότηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας αλλά και την χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέων.

Το μέλος του Δ.Σ. Γαλανάκης Δημήτριος τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κλαδικά και τοπικά επαγγέλματα του χώρου μας, έκανε εκτενή αναφορά στο ασφαλιστικό και πρότεινε την μείωση των καταβαλλόμενων εισφορών αλλά και την υποστήριξη της πρότασης της ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να υπάρξει το δικαίωμα του κάθε επαγγελματία για την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης.